Multirummet der fik hjemlige rum med mange funktioner
Første møde – Input og ønsker fra personalet
Mette blev kontaktet af en udvalgt “indretnings-gruppe” i personalet på Bostedet Regnbuen. De havde behov at få hjælp til at få deres tanker, ideer og behov ført ud i livet indenfor det budget, de havde fået af deres ledelse. Før mødet havde Mette modtaget en mail om stedets behov. Udfra dette havde hun lavet et moodboard/oplæg med farver og nogle konkrete ideer, som hun tog med til mødet. På denne måde var et designoplæg at gå ud fra. Til mødet lavede vi en brainstorm, hvor Mette fik skrevet personalets ønsker og ideer ned.
Stedets multi-rum trængte til at få farver på væggene, små rum i rummet, sansestimuli, hygge, nye garderober, rumdelere som kunne flyttes ved fester m.m.
Rummet manglede belysning og forbedret akustik. Multi-rummet bruges til mange forskellige ting. Beboerne mødes for at spise, lave aktiviteter og se film. Derfor var der et behov for at få rummet opdelt i små zoner, så de enkelte beboere kunne få ro omkring deres aktivitet.
Stedets voksne beboere har forskellige funktions-nedsættelser og har derfor brug for individuelle pædagogiske rammer.
Vi har brugt farver på væggene til at understrege og visuelt skabe flere rum i det store rum. Bag det lille Tv-hjørne har vi valgt en mørk jordfarve for at give mere ro i denne del af rummet.
Rumdelere samt plantekummer og akvarium skal danne rum for fordybelse og på den måde nudge (puffe/opfordre) beboerne til at finde ro i rummet til fordybelse og aktiviteter i mindre grupper.
Naturen blev temaet
Bostedet ligger midt i Nødebos skønne natur ud til Esrum Sø. Det var derfor nærliggende at få trukket den skønne natur ind i rummet. Træ, vand, grønne planter og naturens dæmpende farver blev derfor temaet i Mettes design.
1. fase – design og oplæg til godkendelse
Efter mødet fik vi plantegninger af multi-rummet tilsendt og Mette tegnede derefter en ny møblerings-plan med farver og møbler i 3D, så det kunne præsenteres for hele personalegruppen i 360 gr. visning. Da designet var godkendt, gik Mette igang med at indhente tilbud på inventar. Mette har designet de store garderober som er på hjul, så de nemt kan flyttes ved fester og lignende arrangementer. Mette har også designet en stor mobil TV-væg, som kan flyttes ud af Tv-hjørnet, når der er samlinger, hvor mange skal kunne se Tv’et. Denne er i stil med de mobile rumdelere med akustik paneler på.
Da Mette har en baggrund som lærer og pædagog, var der et fint samarbejde omkring forståelsen for det pædagogiske arbejdsrum og de behov beboerne har for bl.a. sansestimuli. Derfor var det Mettes ide at få et akvarium ind i rummet. Vand virker stimulerende og fisk giver liv og sanselighed. Akvariet er lejet og bliver derfor plejet og passet af et akvarie -firma.
Indkøbslister, indkøbshjælp og styling
Vi har hjulpet Bostedet i mål med deres indretning. Udover hjælp til de store indkøb har Mette indkøbt store fotolærreder med fotos af stedets smukke omgivelser. Billederne er taget af personalet og viser den skønne sø og park ved alle de fire årstider. På den måde trækker vi naturen ind i rummet. Mette har valgt møbler og lamper i træ for at “bløde” op på rummet og skabe mere varme. Der er kommet en masse grønne planter ind i rummet nogle hænger ned fra loftet i plante kummer.
Stole og borde er fra Hay og nogle stole er monteret med hjul for at gøre det nemmere for personalet at kommer op og ned af stolene, når de skal rundt og hjælpe beboerne.
Vi har haft et godt samarbejde med kontorinventar firmaet Consilio Office, som har været behjælpelige med levering af møbler og lamper.
Maleren har fået farvekoder og instruktion af Mette i forhold til at få malet paneler og enkelte vægge i det store rum for at skabe små “rum” og mere sjæl. Elektrikerne fik tegninger af Mette i forhold til montering af lys panelerne og Secto lamperne over de runde spiseborde.
Praktik, pædagogik og æstetik
Praktik, pædagogik og æstetik. Disse tre ord er nøgleordene ved denne opgave. Møbler og inventar er udvalgt af god kvalitet for at kunne holde til den hverdag der er på stedet. De små gallerihylder er ikke bare til pynt. De er en praktiske , når man i en travl hverdag, nemt skal kunne udskifte billeder og små tegninger som beboerne laver på deres værksteder. Mobile skærme kan skabe små rum og samtidig giver træet på skærmene varme i rummet. Filten på skærmene er med til at dæmpe støj og gør en kæmpe forskel for arbejdsmiljøet i multirummet.
Kunne du lide “Institutions- indretning – Praktik, pædagogik og æstetik”? Så vil du garanteret også kunne lide vores indlæg om Indretning af kontorlokaler