Et velfungerende storrums-kontor kræver en gennemtænkt indretning.

Her er ikke bare god kaffe, nu har medarbejderne hos Moccamaster fået betydeligt bedre arbejds-lokaler.

Der var problemer med støj, træk og en lidt uinspirerende indretning.  Det var nogen af de udfordringer, de havde hos Moccamaster Nordic på hovedkontor i Næstved, da vi mødte dem til det første indretnings-møde sidste forår.

18 medarbejdere fordelt over tre lokaler med masser af telefoner og samtaler hen over bordene, gav akustikudfordringer i en ellers velfungerende virksomhed.

Mette fik en mail fra en udvalgt medarbejder på kontoret, som beskrev deres behov for hjælp og hvilke udfordringer, de havde.

Derefter holdt vi et møde, hvor indretnings-konsulent Mette Schantz Nissen havde forberedt både designoplæg samt forslag til at løse akustik, lys og træk udfordringerne.

Der var ikke kun støj- problemer, men også pladsmangel, som kaldte på en ny møblerings- og planløsning.

 

Det sociale miljø

FØR: Det ene kontor havde en uhensigtsmæssig opdeling i to lokaler, der adskilte medarbejderne i to grupper, hvor den ene gruppe sad lidt isoleret.

FØR: Der manglede flow i lokalet og et naturligt sted, hvor man kunne stå og snakke uforstyrret.

FØR: Der manglede farver og sammenhæng. God indretning er et vigtig fundament for et godt arbejdsmiljø.

Lampen og billederne omkring baren er lavet i akustikdæmpende materialer. Lydniveaet er markant ændret til det positive hos Moccamaster Nordic.

Hvordan fik vi løst opgaven?

Vi har bl.a. tegnet en ny planløsning til Moccamaster, hvor der nu er et naturligt gangareal og samtidig en lille samtalebar. Samtalebaren er et fint og hyggeligt sted, hvor to-tre medarbejdere kan få plads til en kop kaffe og få informeret hinanden om dagens opgaver. Før manglede der et sted til dette og det blev ofte en snak på gangene eller henover bordene.

Vi har hjulpet Moccamaster med at få indkøbt arkivskabe og andre opbevarings-løsninger, som optagere færre kvadratmeter på gulvet. Der fik de mere gulvplads og mere luft mellem bordene.

 Akustikløsninger

Masser af fine produkt- billeder trykt på akustikplader hænger nu rundt om i lokalerne.

Vi har hjulpet med at udvælge materialer og inventar hos leverandøre vi har et godt samarbejde med. Der er blandt andet blevet indkøbt akustikpaneler  i forskellige højder, som både forbedrede støj- og træk- generne. Kontoret var før delt op i to rum adskilt af en almindelig dør. Medarbejderne i det lille kontor blev derfor lidt isoleret fra det store kontor. Nu er der åbnet op med en stor døråbning. Hvis behovet for at lukke til i perioder, vil man nemt kunne etablere et stort glasparti eller en foldedør.

Lampen og billederne omkring baren er lavet i akustikdæmpende materialer. Lydniveaet er markant ændret til det positive hos Moccamaster Nordic. Nu er der en hyggelig summen og man kan nemt høre radioen spille i baggrunden.

Æstetik på din arbejdsplads

Vi har tilført farver i kontorlokalerne, som giver en gode sammenspil med Moccamasters egne produkter. Bagvæggen og den lange væg bag samtalebaren har fået en sart blå-grå farve, som rammer rummet fint ind og skaber dybde. Lamperne er nye og giver et bedre lys, som kan justeres.

Små sjove citater er hængt op med et glimt i øjet og en påmindelse om, at det skal være sjovt at gå på arbejde.

Kunne du lide dette blogindlæg? Så vil du garanteret også kunne lide vores case her Indretning af kontorlokaler

 

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.