Kender du det, at du har en masse gamle vaser, urtepotter, skåle, lysestager i skabet, som du aldrig tager frem?

Vi bruger mange penge på at købe nyt, og ofte skifter man ud i sin stil eller indretning, så det der var smart for 10 år siden, nu kan virke kedeligt. Det behøver ikke koste noget, hvis man har lyst til selv at kaste sig ud i nogle nemme gør-det-selv projekter.

Du kan her med meget få midler ændre udtrykket på dine ting, så det får nyt liv og passer ind i den nordiske stil, hvor naturmaterialer som: træ, læder, sten og keramik er i centrum.

 

Vase EFTER

Vase FØR

Her har jeg lavet en lille vejledning med film til hvordan du kan give dine vaser, potter m.m. et “Ansigtsløft”:

  1. Du skal bruge en genstand (Vase, urtepotte, lysestage o.l.) i glas eller porcelæn. Du skal bruge en pensel og  akrylmaling (gerne en kalkmaling) og natron eller bagepulver. Hæld et par skefulde natron og evt. sand i malingen og mal genstanden med bred pensel på kryds og tværs for et rustikt udseende.

2. Herefter skal vasen tørre og derefter maler du med let strøj i en lysere farve (omvendt hvis du har valgt at starte med en hvid maling i bunden, så maler du med en lidt mørkere, f.eks. lysegrå)

 

 

 

3. Når vasen er helt tør – dupper du med f.eks. en køkkensvamp en lysegrå maling på vasen lidt tilfældigt.

 

4. Jeg har for at give vasen lidt ekstra tekstur påført lidt gips duppet på med lak/lim (sand kan også bruges blandet op med maling i tyk blanding)

 

Tilslut når vasen er helt tør, kan man spraye vasen med en god matlak for holdbarheden.

Hvis du elsker gør-det-selv projekter kan du se mere af den slags her Giv dine møbler et løft

 

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.