Corona-FRI-tid

Vi vil med dette blogindlæg prøve at få noget godt ud af noget skidt. Vi har corona -krise i Danmark og det er nemt at fylde tiden ud med kedelige nyheder og sociale medier.

Her har vi lidt positiv inspiration til at få tiden til at gå med noget kreativt. Noget godt at få tankerne lidt væk og hen til noget, der kan give lidt skaber -glæde. Nogle ideer der kan gøre hjemmet mere hyggeligt.

Når du/I er hjemme i længere tid og gerne vil få tiden brugt til noget fornuftigt, noget der giver mening for dig og måske dine børn:-)

Her er ti små DIY til aktiviteter, der er nemme at gå til. Nogle af projekterne kræver indkøb andre ting, kan du sikkert finde i dit hjem:-)

1.Lav et collagebillede til din bolig

Det kan laves af gamle billedbøger, gamle ugeblade, aviser, tapet eller fotografier. Vælg et tema eller en stil du vil følge. Her er det vintage -tema. Billedet her er valgt i brun, grå farver fra gamle bøger og en sangbog og lidt tapet vi havde liggende.Du kan sagtens lave dette med børn. Måske er det sjovt med et tema som passer til barnets interesser.

Du skal bruge: papir, lim, saks, avis, gamle bøger,nodepapir, billedblade, tapet eller smukt papir. evt. en passepartout-ramme til at skabe en smuk ramme om collagen.

2. Lav smukke vindues mosaikker i silkepapir.

Her skal du bruge rammer i karton, silkepapir, lim  og saks. Pensel og flydende lim er nemmere at have med at gøre end limstifter. Du kan sagtens lave dette med børn. Store børn og voksne kan lave mosaikker, der ligner figurer, natur m.m. Mindre børn laver flotte farvespil.

3. Lav en ny sengegavl til din seng.

Her har vi syet en “lomme” ud af et vattæppe som vi har trukket stramt ned over en

Malm seng fra IKEA.

 

Du kan bruge træbetonplader som et anderledes sengegavl. Det giver et enkelt og råt design og kan også fungere som akustikdæmper på et teenageværelse.

3. Indret det rum, der er blevet forsømt.

Gæsteværelse indrettet med tapet fra Flügger

Måske har du et rum der trænger til et indretnings -løft. Måske skal alle møblerne ud af rummet for, at du kan danne dig et overblik. En god måde at skabe stemning og nyt liv i et rum er ved at vælge en smuk farve at male med eller evt. at tapetsere med en flot tapet, som passer til den stemning du vil give værelset. Der findes et hav af skønne tapeter på nettet, som du kan bestille online bl.a. hos Tapethuset

Måske er det badeværelset, der skal have en opfriskning.

Her kan du se hvordan du med kalkmaling fra Jotun, lidt nips kan skabe en hyggestemning i et ellers lidt kedelige rum. Vi har malet et felt over toilettet med Jotun Minerals. (Du får iøvrigt 43 procent rabat på Jotuns maling, når du har en faktura fra os)

 

4. Lav fine rammer med blomster-tryk, fjer eller lignende.

5. Mal med pouring paint. Se hvordan her.

Malingen har vi købt hos Søstrene Grenes.

6. Få styr på tøjet med hjemmelavede tøjstativer

Dette tøjstativ er lavet af en gammel wienerstige og to rundstokke. Vi har også sat en hylde på til sko eller nips.

Dette tøjstativ er lavet af en rundstok og lædersnor, som hænger ned fra loftet. En slyngplante vokser op af tøjstativet og giver et sjovt tvist.

7. Mal en væg eller to i et rum

Find den væg i rummet, der vil forandre rummet mest med at få en smuk ny farve. Evt. den væg du først ser når du træder ind i rummet og gerne en oplyst væg (oplyst af sollys fra et vindue.) Det kan også være to vægge som danner et “rum i rummet” F.eks. ved sofahjørnet eller spisepladsen.

Kalkmaling giver et mere organisk udtryk til væggen

Farven behøver ikke være markant eller mørk, en varm grå eller pastel farve, kan også give rummet en fin baggrund.

8. Tegn Zendoddles – Små fine mønstre på papir og farvelæg bagefter

Der findes et hav af mønstre på nettet du kan tegne efter. Se her på Tegnebloggen

 

9. Mal skønne malerier efter naturmotiver evt. på runde lærreder, som kan købes i hobbybutikker m.m.

 

 

10. Indret børneværelset

Du kan starte med at lave en farve og ideplanche sammen med dit barn. Find farvekort i farvehandlen eller print ud fra nettet.Klip ideer, møbler m.m. ud af boligkataloger og lim på planchen, så I har en plan at gå udfra.

Indret med smukke puder, tæpper, måske en fin opslagstavle med plads til billeder, skoleskema, postkort m.m.. Her er forskellige bud.

Lav en reol/hylde ud af en gammel palle, som får en gang olie eller bejdse. Der er masser af muligheder for at lave spændende genbrugsmøbler ud af gamle byggematerialer eller upcycle det du har i forvejen med maling, nye tekstiler eller bejdse.

Hvis du har lyst til at få flere inspirations-tips så kan det være du skal læse vores blogindlæg her:

Ti tips til hurtig forårsstyling

 

 

 

 

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.